Over de Consulting Academie

De Consulting Academie is bedoeld voor externe  consultants en interne adviseurs die de ambitie hebben om duurzaam relevant en onderscheidend te willen zijn én blijven voor hun (interne) klanten. Het platform bevat self assessments en publicaties over consulting en adviseren in de 21e digitale eeuw. Verder zijn er interviews te vinden met consultants, hun klanten en werkgevers, is er een aanbod van trainingen en workshops en vinden consultants er suggesties voor ontspanning en lifestyle. Tenslotte is er veel aandacht voor digitale technologie en data science die beiden het werk van de consultant beïnvloeden.

Het platform wordt gevuld voor én door consultants, klanten en werkgevers, aanbieders van trainingen en workshops, uitgevers en ontwikkelaars van digitale consulting technologieën.

Suggesties voor bijdragen zijn welkom: info@decompleteconsultant.nl

Over Eric Mooijman

Drs. Eric Mooijman MBA was ruim 10 jaar werkzaam bij KPMG Consulting als consultant, director en partner, bij de adviesgroep Change Management, Ondernemingsbesturing & HR en is nu 20 jaar zelfstandig adviseur en partner bij Vitrum.nl. Zijn consulting diensten richten zich op organisatieontwikkeling, optimalisatie van complexe HR- en L&D-afdelingen en digitalisering van bedrijfsprocessen. Hij adviseert onder meer Heineken, Sara Lee, Atos, Ziggo en AstraZeneca en non-profit organisaties als Essent, Eneco, Kadaster, regionale ziekenhuizen en de Universitair Medische Centra van Amsterdam, Utrecht en Maastricht.

Boeken en publicaties

Hij reflecteert en ontwikkelt zich door het publiceren over organisatieontwikkeling, change management en leren in organisaties. Hij is co-auteur van de boeken Strategisch Opleiden in Organisaties (4e dr. 2010) en het Handboek Leren en Ontwikkelen in Organisaties (5e dr. 2018). Vanwege die publicaties verzorgt hij regelmatig (trend)workshops, trainingen en inspiratiesessies voor collega-professionals en managers.

Duurzame ontwikkeling

In zijn consulting opdrachten streeft Eric naar een balans tussen het ontwerpen en invoeren van (technologische) oplossingen voor organisatieproblemen en de duurzame ontwikkeling van medewerkers en managers. Zijn visie en ervaringen op het gebied van advisering en consulting heeft hij vastgelegd in het boek De Complete Consultant. Succesvol adviseren in de 21e digitale eeuw (2021).

Boeken van Eric Mooijman zijn:

handboek leren en ontwikkelen in organisaties Strategisch opleiden en leren in organisaties De complete consultant omslag